Chi (uitgesproken Tsjie) is de vitale levende energie in ons allen. Het is onzichtbaar, maar altijd aanwezig. Het is wat maakt dat we ons levend voelen en energiek en vibrerend. Geblokkeerde of een laag Ch’i niveau kan resulteren in depressie of ziekte.

Alles in Feng Shui draait om Chi. 

In de westerse wereld  worden we gewoonlijk niet opgevoed met het concept van Chi  maar we kunnen begrijpen dat mensen, dieren en planten leven en uit Chi bestaan.

Feng Shui vraagt ons om onze blik te verruimen en te begrijpen dat levenloos objecten zoals een tafel, een auto of een steen ook Chi bevatten.

Het strand is een van mijn favoriete plekken. 

(foto: EvgeniT)

Jij hebt waarschijnlijk een favoriete plek, waar je  je meer geaard en ontspannen voelt. Het is de Chi die resoneert met jouw energie en die jou voedt. Dit is het gevoel, dat we in je hele huis willen creëren. 

Goede Feng Shui helpt dat te bereiken.

Tijdens een consult gebruik ik vaak het woord ‘energie’ wat verwisselbaar is met ‘Chi’, wanneer ik het heb over de woning van een klant. Dit helpt hen om te beginnen met het waarnemen dat alles rondom hen energie of Chi uitstraalt, die zij kunnen voelen en interpreteren.

Chinese metafysica legt uit dat Chi het fundament is van ons Heelal – dat alles voortkomt uit Chi en daarom Chi bevat. 

Deze oude filosofie wordt nu onderbouwd door de Quantum fysica, dat bewezen heeft dat de lege ruimte in een atoom niet niet langer leeg is. Alles trilt met energie of Chi. Alles is levend met energie. 

(foto: Y. Huybens)

Mensen vertellen vaak dat ze een positieve of troostende energie ervaren op een religieuze plek zoals een kerk, een tempel of krachtplek.

  

Als je alles als doordrenkt met energie beleeft, wordt het heel belangrijk om je te omringen met zaken waar je van houdt.

Hoe reageer je wanneer je die versleten handdoek, een druppelende kraan of een klemmende deur tegenkomt? Gaat je energieniveau omhoog of omlaag?

Een negatieve reactie geeft aan dat je eerder je Chi verliest dan dat je het opbouwt.

Mijn doel is om mensen te leren en ondersteunen om alleen spullen waarvan ze houden of blij van worden in hun omgeving te hebben en zo continu een levendige, gunstige Chi voor zichzelf te creëren.

Leer om de diverse, karakteristieke,  Chi in je omgeving herkennen en focus op het verbeteren van de kwaliteit van deze energie, die zich rondom je bevindt. Het kan een krachtige, positieve invloed op je leven hebben. 

Je kan onderstaande oefeningen proberen, zodat je leert de beste Chi voor jou te herkennen. 

Veel plezier! 

Mieke

Jouw Feng Shui voor vandaag 

(foto Klimkin via Pixabay)

  • Bekijk elk voorwerp apart. Zorgt de energie of Chi,  van het voorwerp dat je je goed voelt.    Houd je ervan?
  • Kies een gebied uit in je huis wat niet fijn aan voelt. Houd het klein.
  • Voelt de ruimte in zijn geheel niet goed aan of is het een bepaalt deel?
  • Bekijk elk  voorwerp. Voelt de energie, of Chi, van de verschillende voorwerpen anders aan dan het eerste gebied, waar je van de voorwerpen blij werd? 
  • Terwijl je de diverse voorwerpen aanvoelt, kun je als je wilt de voorwerpen waar je niet blij van wordt in een doos doen. Misschien kun je ze weggeven of verkopen?
  • Nu kun je de overblijvende  voorwerpen neerzetten op een manier waar je blij van wordt. Hoe voelt de ruimte nu aan voor jou?
  • Welke voorwerpen doe je weg? Wat betekent dit voor jou? Ik ben benieuwd naar je ideeën.
  • Goed gewerkt met Feng Shui!